Kuhinja se lahko lepo poveže z jedilnico in tudi z dnevnim prostorom

kuhinja-se-lahko-lepo-poveze-z-jedilnico-in-tudi-z-dnevnim-prostoromKuhinje so bile vse do nedavnega prostor, ki je moral biti ločen od ostalih prostorov. Verjetno je to še iz časov, ko kuhinje niso bile opremljene s tako dobrimi napami kot so na tržišču danes, saj je veljalo prepričanje, da bi s povezavo kuhinje z ostalim delom stanovanja ali hiše vsi ostali prostori “dišali” po kuhi. Tako smo torej končno prišli do spoznanja, da je to povsem neutemeljena teorija in da je bolj praktično, če ta pomemben del povežemo z ostalimi deli bivalnega prostora. Zato danes lahko že marsikje vidimo, kako se kuhinja lepo povezuje z jedilnim delom in tudi z dnevno sobo.

Ločuje jih lahko kak preprost element

Ljudje, ki si torej nočejo komplicirati življenja, ponavadi poskrbijo za to, da so tudi njihovi prostori v hiši ali pa stanovanju urejeni tako, da so praktični ter enostavni za uporabo. Tako tudi ne ločujejo strogo med posameznimi prostori. Pogosto imajo v istem zelo velikem prostoru kuhinjo, jedilnico in tudi že dnevni prostor. Prostori so med seboj ločeni minimalno, ponavadi z večjimi omarami, rožami ali čim podobnim. Če je razporeditev prava, potem vse skupaj res izgleda moderno in prijetno za oči in tudi našo dušo.

Strokovnjaki menijo, da je kuhanje in druženje za skupaj

Zakaj torej ne bi v naš dom povabili gostov, ki bi lahko mirno gledali naše dogajanje v kuhinji, medtem ko nestrpno čakamo na prvo jed, ki jo bomo okusili. Če pomislimo na gostilne, kjer lahko opazujemo kuharje pri delu, se spomnimo, da nam je bilo prav prijetno in hkrati zabavno opazovati, kaj pripravljajo za nas. To, da se moramo skrivati v drugem predelu, da nas nekdo pač ne bi videl, ko smo nerodni, je zastarela naučena misel, ki smo jo morda vajeni iz preteklosti. Bodimo odprti in družabni ter se ob kuhanju zabavajmo z našo druščino, ki bo ponosna na nas, da smo jim ponudili svojevrsten spektakel, ki ga ne bodo kar tako pozabili.

Jedilnica naj bo najbolj udobna

Kuhinja in jedilnica gresta ponavadi z roko v roki. Poskrbimo pa, da bo jedilnica opremljena tako, da bo udobna, saj se bomo v njej verjetno največ časa tudi zadrževali. Po napornem kuhanju se nam bo namreč prilegel kozarček ali dva, ki ga bomo popili v prijetni družbi in na najbolj udobnih stolih, s katerih se kar ne bomo mogli premakniti. To pa je tudi bistvo, kajneda? Tako bo naša kuhinja pravi raj za druženje.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.