Ali je oglaševana moč LTE/4G signala enaka dejanski?

NE je preprost odgovor. Vsekakor se vsi mobilni operaterji čim bolj trudijo, da LTE/4G mobilni signal kar čim bolj približajo takemu kot ga oglašujejo, vendar pa moč signala ni povsem odvisna od njih, ampak še od mnogih drugih dejavnikov.

Najpomembnejši dejavnik je kakšno mobilno napravo vi uporabljate, od lokacije kjer se trenutno nahajate ali je le – ta močno reliefno razgibana, ali ste v zaprtem prostoru ali na prostem, ali je prostor v katerem se nahajate grajen pretežno iz kovinskih materialov, kakšne so trenutne vremenske razmere, ipd.

Oglaševana LTE/4G hitrost prenosa mobilnih podatkov je zgolj teoretična hitrost, ki jo je praktično skoraj nemogoče doseči

Mobilni operaterji oglašujejo največjo možno moč zaradi svoje konkurenčnosti na trgu kar je normalno v vsakem poslu, da se oglašuje najboljše kar je mogoče. Uporabniki pa moramo vedno prebrati tudi drobni tisk, če želimo vedeti kaj nam dejansko neki ponudnik ponuja, pa naj se gre za mobilno LTE/4G omrežje ali pa za katero koli drugo stvar.

Tudi mobilni operaterji imajo prav vsi na svoji spletni strani in v svojih splošnih pogojih, torej v drobnem tisku napisano, da se v praksi ne more doseči moči LTE/4G signala, ki ga oglašujejo, kot pa piše v vseh njihovih oglasnih sporočilih. Glavne oz. takšne razloge na katere mobilni operaterji nimajo vpliva za nedoseganje oglaševanega signala sem navedel že v zgornjem delu tega članka, obstajajo pa tudi takšni razlogi, ki so odvisni od mobilnih operaterjev. To je predvsem kvaliteta baznih postaj preko katerih LTE/4G signal gre do vaše mobilne naprave, pa še to ni vedno odvisno zgolj od mobilnega operaterja, ampak tudi od števila hkratnih uporabnikov na tej bazni postaji.

Vse to pa občutimo v večini primerov le zahtevnejši uporabniki LTE/4G mobilnega omrežja, torej tisti, ki večkrat dnevno uporabljamo elektronsko pošto in druge internetne storitve, tudi tisti, ki igrajo različne spletne igre in ki pogosto uporabljajo različne spletne trgovine.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.