Barbie

Nekatere igrače imajo prav posebno vrednost in spadajo med zimzelene igrače. Takšne igrače uporabljajo številne generacije in prav gotovo je tudi Barbie ena izmed njih. Barbie je bila igrača, ki smo si jo vse želele, že v časih pred dvajset in več let nazaj in danes se to ni bistveno spremenilo, čeprav si jo lahko danes privošči precej več ljudi kot pred leti, ko je stal nakup Barbie lutke celo premoženje v primerjavi s povprečnimi osebnimi dohodki, da o ceni, ki jo doseže kakšna Barbie hiša in podobni dodatki, sploh ne govorimo.

Če se vrnemo v zgodovino, lahko iz številnih virov ugotovimo, da gre za res staro igračo. Na svetovnem tržišču je namreč prisotna že celih 52 let kar je izjemna starost za vsako igračo. Druge igrače v povprečju preživijo na trgu le nekaj let preden postanejo nezanimive ali jih prehitijo druge, novejše igrače.

Danes pod izrazom Barbie poznamo še marsikaj. Zelo popularne so Barbie risanke, ki so tako kot te igrače namenjene le puncam, fantje se običajno precej raje igrajo z drugačnimi igračami in gledajo drugačne risanke.

Tudi igre Barbie so zelo priljubljena vrsta iger. Igrate jih lahko kar na internetu in to celo brezplačno.

Le redke igrače so tako priljubljene in verjetno tudi sami ne poznate prav veliko takšnih igrač. Tudi sama sem se najbolj navduševala ravno nad to igračo, ki je bila moja želja kar velik del otroštva in kljub temu, da sem jih imela že nekaj, le-te niso bile original. A nekoč sem dobila tudi pravo Barbie lutko in to se mi je močno vtisnilo v spomin.

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.