Brazilska depilacija je moja izbira

Z voskanjem svojih intimnih predelov sem pričela pred skoraj desetimi leti. Takrat je bila brazilska depilacija pri nas še nekaj eksotičnega in tudi mojim prijateljicam je bilo nenavadno, da sem se odločila zanjo. Sama pa sem vedela, da imam dlačic dovolj. Motile so me zlasti poleti, ko je bilo treba na dopustu na vska dva dni skrbeti za britje, da se ne bi kaj videlo izza roba kopalk, poleg tega pa tudi pri mojem vsakdanjem teku, ker sem se zaradi njih še dodatno potila.

Kocka je padla, ko sem si za praznovanje obletnice poroke z možem kupila seksi, belo čipkasto perilo. To je na lutki v prodajalni izgledalo odlično, ko sem se v njem sama pogledala v ogledalo, pa se je skozi belo mrežico in čipke videlo dlake. Na srečo je bilo to kakšen teden pred dnevom obletnice in tako sem imela še dovolj časa, da grem na prvo voskanje.

Prva brazilska depilacija

Priznam, prvič me je bilo malo strah, saj sem si predstavljala, da bo vse skupaj zelo bolelo. In prvič tudi je, čeprav se je kozmetičarka trudila, da bi bilo bolečine čim manj. Verjetno je bilo krivo to, da sem se prej dolga leta brila in so bile dlačice res močne. Po depilaciji sem imela nekaj dni tudi kožo nekoliko vneto, a do takrat, ko sem si nadela novo perilo za moža, je že vse minilo. In seveda ne bom skrivala, da mu je bila moja brazilska depilacija všeč.

Da si je koža pravočasno opomogla, sem jo seveda dobro negovala. V lekarni sem kupila kremo, ki je sicer namenjena razdraženi in poškodovani koži, poleg te pa še hladilni gel z aloe vero. Zaradi kreme ni prišlo do hujšega vnetja ali okužbe, seveda pa sem v tistih dneh tudi tek izpustila, da ne bi prišlo do vnetja zaradi nepotrebnega potenja in trenja kože ob perilo.

Mehka koža in depiliranje na tri mesece

Po toliko letih bolečine ni več, pravzaprav je bila že naslednja »brazilka« veliko manj boleča od prve. In danes si tudi predstavljati ne morem več, da bi si predel bikinija brila, tvegala vraščanje dlak in ureznine. Prav tako pa je vztrajanje pri takšnem odstranjevanju dlačic pripeljalo do tega, da moram sedaj na depilacijo bikinija zgolj še na vsake tri mesece, saj je dlačic res še izjemno malo in so komaj opazne.

In kaj je najboljše, kar prinese brazilska depilacija? Pravzaprav me je že na začetku najbolj presenetilo, da je koža na predelu bikinija tako zelo mehka in seveda tudi občutljiva na dotik. Takoj, ko niso v napoto ostre, z britvijo prirezane dlake, je občutek povsem drugačen. Všeč je meni in tudi mojemu dragemu.

Bi poizkusila?

Vsem ženskam, ki se sprašujejo, ali bi bila »brazilka« primerna tudi zanje, priporočam, da jo preizkusijo. Danes ob prvem voskanju uporabijo tudi nekaj sredstva proti bolečinam, s katerim se poprši kožo, tako da postopek ni več tako boleč. In če vam bo všeč, da nimate z dlačicami prav nobenih skrbi več, sem prepričana, da prvo voskanje ne bo hkrati tudi zadnje.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.