Cuba Libre in Dominikanska republika

Dominikanska republika je znana po marsičem in tudi po svoji priljubljeni pijači imenovani Cuba Libre. Čeprav pijača ne izvira iz Dominikanske republike pa so si jo domačini kar na nek način prisvojili. Cuba Libre namreč pomeni svobodna Kuba in jo že vsaj sto let pijejo na sosednjem otoku. Dominikanska republika je znana tudi po rumo in prav rum je tisti, ki daje pijači poseben okus. Seveda pa si Dominikanska republika nekako lasti še številne druge znane koktajle, med bolj znanimi je recimo tudi Pina Colada.

Dominikanska republika je bila najprej Španska kolonija, nekoč so celo trdili, da je Dominikanska republika najlepši kraj na svetu. Danes na otoku živi dobrih petnajst odstotkov belcev, nekaj manj črncev in več kot sedemdeset odstotkov mulatov.

Kaj se splača na otoku obiskati? Seveda sta tu predvsem dva letovišča Punta Cana in Puerto Plata. Slednje je največje mesto na severni oblali in tudi ogormno pristanišče. Punta Cana pa kraljuje na jugu in je nekoliko dražja. Med najboljše surferske destinacije spada mestece Cabarete, ki ga najdete na severu. Seveda pa ne smemo pozabit omenit še čudovitega glavnega mesta Santo Domingo, ki je nekakšen kulturen center Dominikanske republike.

Več o počitnicah na tem rajskem otoku pa si preberite v članku eksotična Dominikanska republika in spoznajte vse kar vam dežela ponuja. Torej, Karibsko morje, dolge plaže in Cuba Libre.

Ta vnos je bil objavljen v Turizem z značkami , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.