Darilo – majhna pozornost

Ste pogosto v dilemi, kadar kupujete darilo? Izbire darila se verjetno vsak loti na drugačen način, je pa res, da moramo kljub temu vedno upoštevati določene faktorje. Darilo se namreč razlikuje od namena, čemu ga podarjamo. Lahko da gre za rojstno dnevno darilo, lahko je darilo ob rojstvu otroka, ali ob kakšni obletnici, spet ena možnost je prvi obisk pri nekom, ki se je v svoje novo domovanje šele vselil in še mnogo drugih priložnosti.

Največkrat pa kupujemo darila za rojstne dneve. Eden izmed pomembnejših faktorjev, kadar se šele odločamo, kakšno darilo je najprimernejše, je zagotovo dejstvo ali ga bomo podarili osebi moškega ali ženskega spola oz. ali gre za mlajšo ali starejšo osebo. Nekateri se znajdejo – pa mislim, da so to večinoma starejši ljudje – in dajo kar denar v kuverto ob skrbno napisani čestitki. Kljub temu, da se mi podarjanje denarja zdi sila neosebno, se mi zdi takšna gesta vendarle primernejša kot morebitna navlaka, namenjena zgolj nabiranju prahu. Zdi se mi, da če si nekomu dovolj pomemben, da te povabi na praznovanje, si mu dolžan to pomembnost izkazati tako, da pomisliš, kakšno darilo naj podarim (če že ne vemo, kaj potrebuje), da bom mu/ji z njim izvabil vsaj nasmešek na obraz.

Pravijo, da imajo ženske rade rože. Hja, kaj pa vem. Naj to vsaka pove zase. Jaz sem najbolj vesela iskrenih vrstic ali kakšne čokolade z lešniki. Komaj čakam na svoje naslednje darilo.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.