Domača zdravila proti zaprtju so lahko izjemno učinkovita

Skoraj je ni osebe, ki se vsaj enkrat v življenju ne bi soočila z zaprtjem. Če ne drugje, pa na primer kje na potovanju daleč od doma. V tem primeru je počutje morda še precej slabše, ker se ne nahajamo v varnem objemu svojega doma. A ne glede na to, kje vas tovrstna sodobna težava ujame, je dobro vedeti, kako se ji lahko na uspešen način zoperstaviti.

Ena od možnosti je vsekakor ta, da odidete v lekarno ter strokovnjake vprašate o tem, kaj je najbolje jemati proti zaprtju. Ti vam bodo ponudili številne rešitve, ki so tudi cenovno povsem dostopne. Po drugi strani pa so poznana tudi nekatera domača zdravila proti zaprtju, ki so pogosto prav tako dovolj učinkovita.

Jabolko na dan proti zaprtju

Stari ljudje vedo za številna domača zdravila proti zaprtju. Zagotovo vam je stara mama ali katera druga starejša oseba v primeru zaprtja svetovala, da pojejte jabolko. Jabolko na dan naj ne bi odgnalo stran samo zdravnika, temveč tudi drisko in zaprtje. Najbolje pa boste ukrepali proti zaprtju tako, da boste jabolko pojedli že navsezgodaj zjutraj, in sicer na tešče. Pred tem pa spijte vsaj kozarec mlačne vode s kisom ali pa limono.

Kar pa se tiče sadja na sploh, pa dobro pospešujejo prebavo tudi sveže borovnice. Zapirajo pa jo posušeni plodovi. Lahko jih žvečite ali pa iz njih skuhate čaj. Nekateri pa celo stavijo na prevretek v rdečem vinu.

Kava ali cikorija

Med domača zdravila proti zaprtju se uvrščata tudi kava ali cikorija. Dejstvo je, da nas jutranja kava veliko prej požene na stranišče, še posebej tedaj, če obenem jemo še sveže sadje. V preteklosti pa so namesto kave za to uporabljali cenejšo različico kave, ki jo najdemo pod imenom cikorija.

Cikorija ima podobne spodbudne učinke na prebavo, obenem pa dobro spodbuja tudi tek. In čeprav so vsa omenjena domača zdravila proti zaprtju pogosto zelo uspešna, pa morate v nasprotnem primeru nujno obiskati zdravnika. Če si torej pri zaprtju ne morete pomagati sami doma, je lahko verjetno, da se soočate s kakšno resnejšo težavo, ki pa vam jo bo pomagal rešiti strokovnjak.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.