Francoska postelja se dobro poda v večje spalnice

Zagotovo vam je pojem francoska postelja prav dobro poznan in verjetnost je, da imate takšen kos pohištva nameščen tudi v svojem spalnem prostoru. Še posebej dobro se poda v večje spalnice, saj je velikost tovrstne postelje kar precejšnja. Za klasičen tip je značilno, da ima okvir narejen iz masivnega lesa ali pa iz železa. Praviloma je takšen okvir bogato okrašen, barvan, izrezljan, lahko je celo pozlačen.

Tipična francoska postelja je torej izjemno udobna, velika, namenjena sicer eni osebi, a na njej brez težav lahko spita dve odrasli osebi. Na voljo so tudi zelo velike različice, zato takšna postelja lahko funkcionira tudi kot zakonska. Lahko rečemo, da je v resnici namenjena komurkoli, še zlasti pa je priljubljena in dobro izbrana za večje sobe oziroma spalnice.

Odlična naložba za sobe najstnikov ali pa gostov

Ker francoska postelja velja za veliko posteljo, je lahko prvovrstna naložba za sobe najstnikov pa tudi za sobe, ki so namenjene gostom. Najbolje pa se, kot že rečeno, obnese v večjih elegantno oblikovanih spalnicah, kjer naj bi postelja predstavljala osrednji element, ki je razkošen z veliko bogatimi detajli.

Praviloma je širina francoske postelje 140 centimetrov. Njena dolžina je po standardu 190 ali pa 200 centimetrov. Po mnenju strokovnjakov se veliko bolj splača kupiti ali naročiti tisto, ki je dolga 200 centimetrov. Za zelo velike prostore je primerna celo takšna, ki je dimenzije 200 krat 200 centimetrov.

Postelje z baldahinom za intimno ter razburljivo vzdušje

Francoska postelja se torej odlično obnese tudi v vlogi zakonske postelje. Še posebej takšna, ki ima baldahin, saj ustvarja izjemno intimno pa tudi razburljivo vzdušje. Pri izbiri bodite pozorni na splošni izgled vaše spalnice ter interierja stanovanja ali hiše. Ker je tovrstna postelja lahko precej posebna in ekstra, lahko v določenih interierjih deluje precej prisilno, neprimerno oziroma necelovito.

Odlična novica je ta, da si lahko francosko posteljo naročite tudi po meri. Zagotovo boste precej lahko našli proizvajalca, ki vam bo to omogočil. Veliko dobre ponudbe lahko najdete kar na spletu, kjer si v galerijah ponudnikov oziroma proizvajalcev lahko ogledate že izdelane francoske postelje. Na takšen način boste hitreje vedeli, kaj je primerno za vas in vaš dom.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.