Huda zaprtost pesti veliko Slovencev

Huda zaprtost je težava, ki se zelo pogosto pojavi pri ljudeh različne starosti. Vsako ima lahko občasno težave z zaprtostjo, kadar pa to preraste v hujše težave postane človekovo počutje izredno slabo in neprijetno.

Veliko pa o težavah z zaprtostjo le tarna in ne začne razmišljati, kaj bi lahko naredili, da bi huda zaprtost minila. Vedeti moramo, da veliko ljudi živi stresno življenje, ki ne vključuje zdrave prehrane in redne telesne vadbe. To pomeni, da se poslužujejo hitre prehrane, ki je prazna in nekoristna. V telesu pa povzroča same nevšečnosti.

Zdrava prehrana je prvi korak za odpravo zaprtosti

Če resnično da huda zaprtost postane preteklost, se moramo tako začeti bolj zdravo prehranjevati. Najbolj pomembno je, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Nezdrave kekse in kavo moramo zamenjati za polnovreden kruh in marmelado brez sladkorja.

Ljubitelji sadja lahko posežejo po svežemu sadju, kot so jabolka, hruške in banane. Tisti, ki pa nimajo časa za uživanje sadja, si ga lahko tudi zmiksajo v smoothie, ki mu lahko dodajo tudi zelenjavo in različne prehrambne dodatke, ki bodo preprečili, da se huda zaprtost pojavi.

Uživajmo hrano polno hranil in vlaknin

Da postane huda zaprtost preteklost, moramo začeti uživati bolj zdrava kosila in večerje. To pomeni, da se moramo odpovedati klasični pici za kosilo in se raje odločiti za zelenjavni krožnik, toplo zelenjavno juho ter stročnice, ki so najboljše ko nas pesti huda zaprtost.

Lahko si pomagamo tudi z napitki, ki vsebujejo veliko magnezija, ki odlično vpliva na našo prebavo in odpravi še tako hudo zaprtost.

Več o načinih odpravljanja zaprtosti, si lahko preberete na https://www.donat.mg/sl/najboljsi-nacini-za-odpravljanje-zaprtja/.

Ta vnos je bil objavljen v Zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.