Izdelava in optimizacija spletnih strani

izdelava-spletnih-straniŽivimo v času, ko je na spletu vse več ponudnikov za izdelavo spletnih strani. Vprašanje, ki se postavlja je kako med vsemi izbrati najboljšega za naše poslovanje. Najprej se moramo vprašat kaj od našega spletnega projekta pričakujemo sami. Potrebujemo zgolj spletno vizitko ali želimo spletno trgovino, ki bo prinašala zaslužek. Od naših ciljev bo odvisno za kakšnega ponudnika se bomo odločili. Velike spletne trgovine in aplikacije zahtevajo tudi posebne strežniške zmogljivosti in vzdrževanje. V kolikor želimo, da bo naša spletna stran tudi obiskana potrebujemo zraven izdelave spletne strani tudi optimizacijo spletne strani. Obstajajo spletne agencije, ki nam lahko zagotovijo oboje.

Izdelava spletne strani

V kolikor želimo samo spletno vizitko in nam je vseeno kakšen bo dnevni obisk na strani potem lahko za izdelavo zaprosimo tudi sosedovega sina, ki pravkar končuje 3. letnik srednje računalniške šole. Njegovo znanje bo verjetno zadostovali. Vendar se potem ne smete jezit, če spletne strani ne bo nikjer v iskalnikih in posledično ne bo imela obiska. Prav tako pa lahko pričakujete, da vam zagodejo še hekerje in boste na koncu imeli še več stroškov. Profesionalna izdelava spletnih strani za seboj potegne celo vrsto procesov. Najprej moramo izbrati privlačno domeno, potem sledi razvoj spletne strani kjer že razmišljamo tudi o optimizaciji ter na koncu še ustrezno gostovanje kjer bo naša stran delovalo nemoteno in varno. Spletna stran se lahko razvije na različnih platformah. V primeru, da se uporabi brezplačna odprto kodna platforma kot je WordPress, Joomla ali Drupal lahko na razvojo v bodoče dela vsak programer. V primeru, da se stran razvija na zaprtem sistemu neke agencije pa vprašanje kdo bo lahko stran razvijal v kolikor z delom agencije nekoč ne boste več zadovoljni. Pred izdelavo spletne strani je vsekakor potrebno razmislit o marsičem.

Optimizacija spletni strani

Da vaša stranne bo samevala boste potrebovali obiskovalce. Slednje pa si je najboljše zagotovit tako, da si zagotovite viskoke pozicije v iskalnikih kot so Google, Bing, Yahoo in drugi. Dobra spletna agencija bo o optimizaciji razmišljala vsekakor že med razvojem spletne strani. V kolikor bo vaša spletna stran razvita na način, da bo prijazna tudi za iskalnike ste velik korak pri optimizaciji spletnih strani že naredili. Nekoliko več dela boste imeli, če programerji med razvojem o optimizaciji ne bodo razmišljali. Veliko o optimizaciji spletnih strani si lahko preberete tudi tukaj.

Gostovanje in varnost spletne strani

Strokovanjaki za razvoj speletne strani vam bod znali tudi svetovati katero spletno gostovanje bo najbolj primerno za vaš projekt in kako spletno stran zaščititi pred zlorabami in vdori. V kolikor želite imati spletno trgovino postavljeno na platformi Magento boste potrebovali zelo zmogljivo gostovanje z najnovejšimi različicami programske opreme. Najmanj kar lahko glede varnosti naredite je, da na strani omogočite SSL certifikat, ki vam bo zagotovil šifrirano poezavo vašega spletnega mesta in vse podstrani. Cene spletnih gostovanj so zelo različne, gostovanje za majhno spletno stran boste dobili že za nekaj deset evrov letno medtem ko boste za zahtevnejšo gostovanje odšteli precej več.

Izbor primerne spletne agencije

Kako torej izbrati primernega ponudnika izdelave spletne strani? Najbolj primerna bo spletna agencija, ki je na trgu že več let in ima za seboj že kar nekaj večjih referenc. Ena od takšnih je spletna agencija Isaac.si, ki posluje že vse od leta 2012 in nudi celovite spletne rešitve. Njihovi prijazni svetovalci so zagotovo dober naslov za vaše povpraševanje.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije. Zaznamek za trajno povezavo.