Izdelava plastičnih izdelkov s pomočjo posebne tehnologije

Vse bolj je znano, da lahko s storitvami, ki nam jih ponuja 3D tisk, pridemo na najhitrejši način do končnega izdelka. Tovrstna tehnologija nam v največji meri omogoča najboljšo fizično predstavitev, razvoj določenega izdelka ter najlažjo pot, ki nas pripelje do njegovih izboljšav ter tudi maloserijske prodaje.

Pri takem tisku se uporabljajo številne vrste materialov, med drugimi tudi plastika. Izdelava plastičnih izdelkov in drugih izdelkov se ponaša z izjemno natančnostjo, ki nam jo omogoča 3D tisk. Na ta način lahko izdelujemo kompaktne, vrtljive in fleksibilne izdelke z najrazličnejšimi lastnostmi, in sicer glede na naše potrebe.

Tehnologija korakov

Izdelava plastičnih izdelkov in drugih izdelkov s pomočjo tehnologije 3D tiska poteka po posebnih korakih, ki so vnaprej načrtovani. Prvi korak vključuje svetovanje in definiranje problema. Pri tem nam podjetja, ki se ukvarjajo s tovrstno tehnologijo, podpirajo in svetujejo pri načrtovanju najbolj zahtevnih izdelkov. Podjetja nam ponujajo tudi možnost prevzema razvoja določenega izdelka v celoti oziroma na kateri koli stopnji njegovega razvoja.

Sledi konstruiranje in t. i. 3D modeliranje. Pri tem se uporabljajo najsodobnejši programi. Izdelava plastičnih izdelkov in drugih izdelkov nujno potrebuje tudi 3D skeniranje. Zanj je značilno, da pretvori fizične predmete v 3D model. Temu koraki sledi vzratno inženirstvo, kjer je vključena tudi izdelava 3D CAD modela. Sledi 3D tisk izdelkov ter poobdelava. Za slednjo je značilno, da vključuje vibracijsko in ročno poliranje, potopno barvanje, lepljenje, kitanje, lakiranje ter podobno. Izdelki oziroma kosi, ki pri tem nastanejo, so že na otip podobni izdelkom, ki nastanejo po klasični poti.

Več o izdelavi polimetilmetakrilatnih izdelkov (PMMA), si lahko ogledate na spletni strani podjetja Chemets.

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.