Izdelava spletnih strani in aplikacij

Izdelava spletnih strani danes predstavlja glavni medij za komunikacijo podjetja z okolico. Glavnega pomena je kakovostna izdelava spletnih strani.

Prednosti izdelave spletne strani:

  • Trajanje spletne strani – oglaševanje ni omejeno, saj spletne strani ostajajo ko drugi mediji usahnejo
  • Velikost spletnih strani – velike količine slik, podatkov… Izdelava spletnih strani je kar se stroškov tiče najbolj racionalna rešitev
  • Aktualnost spletnih strani – preprosto urejanje vsebine preko CMS sistema
  • Vpliva na podjetje – pri kakovostni zasnovi ima pozitiven vpliv na podjetje
  • Utrjevanje blagovne znamke – nudi promocijo in utrjevanje blagovne znamke, pomembno je, da je spletna stran izdelana v celostni grafični podobi in sodobna

Pomembno je seveda tudi, da stran dobro optimizirate, ker če je stran dobro narejena, vendar slabo optimizirana potem je isto kot da strani ne bi imeli. Optimizacija pomeni vašo vidnost na spletu, tako da pri izdelavi spletnih strani igra optimizacija veliko vlogo.

Izdelava spletnih aplikacij

Izdelava spletnih aplikacij se uporablja za to, da neko stvar avtomatiziramo, da je nam ni potrebno delati. Tako prihranimo ogromno časa in denarja. Spletne aplikacije lahko uporabljamo kjerkoli, le da imamo dostop do interneta.

Večina podjetij vam vašo aplikacijo naredi po vaših željah ter jo prilagodi iskalnikom. Aplikacijo je enostavno urejati in je primerna tudi za take, ki ne uporabljajo interneta pogosto.

Izdelava spletnih aplikacij poteka v programskem jeziku PHP 5.x. in so povezane z relacijsko bazo MySql 5.x. Da pa je izdelava spletnih aplikacij še bolj napredna se uporabljajo še CSS3, HTML5, Ajax, jQuery in seveda druge tehnologije za lažjo uporabo in boljšo funkcionalnost.

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.