Izolacija fasade naj bo prihranek in ne strošek

Dobra izolacija fasade vas bo na začetku morda stala nekoliko več, vendar nikar ne pozabimo, da boste v naslednjih letih, morda celo desetletjih vse to dobili povrnjeno v obliki nižjih računov za ogrevanje. To seveda pomeni tudi, da kvalitetna izolacija fasade odločilno pripomore tudi k ohranjanju okolja. Vse kar morate vedeti, ko začnete načrtovati to investicijo, si lahko zgoščeno preberete na spletni strani https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/izolacija-fasade/. V tem članku pa bomo izpostavili glavne poudarke.

Izolacija fasade pomembno vpliva na kvaliteto bivanja

Kot že omenjeno, bo kvalitetna izolacija fasade močno znižala vaše stroke za ogrevanje, privarčujete pa lahko tudi že s samo izgradnjo. Morda tega ne veste, vendar imate možnost pridobiti subvencijo iz eko sklada. Ta je sicer pogojena z nekaterimi določili, ki se tičejo predvsem prevodnosti. Naj pomenimo še to, da subvencija ni vezana na izgradnjo novih, temveč tudi prenovo starih fasad. Zakaj ne bi izkoristili te možnosti? A kar brez skrbi, če se na birokracijo ne spoznate. Strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in izolacija fasade bo končana v zelo kratkem času. Tako bo bivanje v vašem domu udobno, kar pomeni da se boste lahko poleti skrivili pred zunanjo vročino, pozimi pa pred hudim mrazom. H kvaliteti bivanja bo močno pripevala tudi bolje uravnana vlažnost zraka v bivalnem prostoru.

Katere materiale imamo na voljo?

Na razpolago je več različnih materialov. Izolacija fasade je edino lahko iz stiropora, tevola ali celo steklene ovne. Strokovnjaki vam bodo znali povedati, da so na voljo še kamena volna, grafitni stiropor ali katera sorodna snov. Med naštetimi sta najbolj prodajana stiropor in kamena mineralna volna, ki su tudi sicer poznavalci najbolj priporočajo. Gre namreč za obstojna materiala, ki hkrati predstavljata dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Kateri material vam bodo strokovnjaki predlagali je sicer odvisno od številnih faktorjem. Med drugim je potrebno upoštevati izpostavljenosti in lokacijo ter namembnost objekta.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.