Kaj je spletno gostovanje?

hosting1Internetna storitev, imenovana spletno gostovanje, je tista, ki posameznikom in različnim organizacijam omogoča, da lahko njihova spletna stran deluje ter je dostopna širši množici. Gre za zakupljen prostor v strežniku, kjer določena domena domuje in je na voljo cel dan. S spletnim gostovanjem se ukvarjajo tako imenovani spletni gostitelji, ki so podjetja, katera svojim strankam zagotavljajo prostor na lastnem ali pa najetem strežniku. Poleg tega pa zagotavljajo tudi povezanost z internetom. Obseg spletnega gostovanja se razlikuje, paketi spletnih gostovanj so namreč različni.

Poznamo več vrst gostovanj, na primer statično in dinamično spletno gostovanje. Če se odločite za statično spletno gostovanje, potem imate v lasti verjetno statično stran, ki je primerna le za predstavitev. V kolikor pa se zanimate za dinamično spletno gostovanje si verjetno želite, da bi imeli omogočeno postavitev dinamičnih vsebin ter tudi dinamičnih aplikacij. Kot primer dinamične spletne strani lahko označimo spletno trgovino. Če ste se odločili za dinamično spletno gostovanje boste lahko, kot že rečeno, izbirali med različnimi paketi gostovanj. Več o paketih gostovanj vam bodo razložili strokovnjaki, skupaj z njimi pa se boste lahko odločili za tisti paket, ki bo vam najbolj ustrezal.

Gostovanje poslovnih strani je običajno dražji. Spletno gostovanje osebne strani pa je sicer lahko tudi poceni, oglaševano z oglasi ali pa celo brezplačno. Razlika je v tem, da gostovanje za bolj zahtevne strani obsega tudi večji paket storitev. Ti paketi omogočajo podporo baz in platform za razvoj različnih spletnih aplikacij. Če se zanimate za spletno gostovanje je vsekakor najbolje, da kontaktirate stokovnjake ter se z njimi dogovorite o vsem, kar vas v zvezi s tem zanima.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.