Kaj ponuja Hurgada?

hurgada4Takoj za Suez-om je Hurgada drugo največje mesto v Egiptu. Hurgada je najbolj prepoznavno letovišče, ki z leta v leto privablja čedalje več turistov, ki lahko skozi vse leto uživajo v kopanju v toplem morju in vodnih aktivnostih, kot sta denimo snorkljanje in potapljanje. Topla pa ni samo voda, pač pa tudi samo ozračje. Temperature se skozi vso leto gibljejo okoli 30 stopinj, čeprav zna v času od novembra do februarja ali marca kar precej pihati. Številni Evropejci preživljajo Novo letne praznike prav v Hurgadi in drugod po Egiptu. Vsekakor pa Hurgada ni znana samo po visokih temperaturah in vodnih aktivnostih. Tukaj je zelo dejavno tudi nočno življenje.

Mesto Hurgada je zraslo v začetku 20. stoletja, od leta 1980 naprej pa je tako v nacionalnem kot tudi tujem interesu, da se mesto iz leta v leto veča v upanju, da bi nekoč postalo vodilno obmorsko središče ob Rdečem morju. To ji omogoča tudi prenovljeno mednarodno letališče s katerim se ponaša Hurgada, saj omogoča redne interne linije s Kairom, prav tako pa ima tudi direktne povezave s številnimi evropskimi mesti. Poleg že prej omenjenega potapljanja in snorkljanja najdete tukaj tudi številne jahte in jadrnice, ki privabljajo zavidljive poglede turistov.

Tri delna Hurgada

Hurgada se razteza kar 36 kilometrov ob obali in ne sega daleč do obdajajoče puščave. Poleg evropskih turistov povečini Italijanov in Nemcev, je Hurgada zanimiva tudi Egipčanom iz Kaira in Severnega dela Egipta. Turisti so navdušeni predvsem nad tedenskimi aranžmaji, nekateri ostanejo tudi dalj časa, saj je zanje izjemno lepo poskrbljeno. Večina hotelov ima all inclusive ponudbe po neverjetno ugodnih cenah. Mnogi morda ne vedo, da je bila Hurgada še nedolgo nazaj majhna ribiška vasica, ki je prerasla v mesto z več kot 250 tisoč prebivalci. Hurgada je razdeljena na tri dele. Prvi je El Dahar, ki predstavlja stari del mesta, kjer najdete tudi največji bazar, pošto in avtobusno postajo od koder lahko potujete v katerega izmed bolj oddaljenih krajev. Sekalla je nekak center mesta, ki pa ima presenetljivo skromno hotelsko ponudbo. Le-te pa ne manjka v novem modernejšem delu mesta, imenovanem El Memsha.

Ta vnos je bil objavljen v Last minute. Zaznamek za trajno povezavo.