Kako kupiti klimatsko napravo

klimatska-napravaIzbira prave klimatske naprave je lahko kar precej stresna zadeva, a z nekaj nasveti, si lahko nakup klimatske naprave precej olajšate.

Najprej vedite to, da se klime lahko uporabljajo tudi za ogrevanje prostorov, čeprav je njihova primarna naloga v večini primerov ohlajanje prostorov. Ogrevanje na klimo je lahko precej učinkovito, čeprav ni tako pogosto. Prva stvar, o kateri razmislite, preden se odločite za nakup klimatske naprave je ta, kakšno moč bo klimatska naprava proizvedla. Moč prilagodite naslednjim dejavnikom:

-površini vašega stanovanja ali hiše

-številu oken in vrat v stanovanju

-nadstropju stanovanja (primerno za stanovanja v bloku)

Načeloma naj bi za garsonjere zadostovala klimatska naprava moči 2,5kW, za prostore večje od 50m2 pa bojo bolj primerne klime z 5kW moči ali več. Pozorni bodite tudi na pozicijo klimatske naprave, največja napaka, ki jo ljudje delajo, je ta, da klimo namestijo tako, da piha v ljudi. Običajno se klimatsko napravo namesti pod strop, saj se topel zrak dviga in klima bo na tak način najbolj učinkovita. Nekatere ljudi pa moti glasnost klimatskih naprav, če ste precej občutljivi na zvočno onesnaženost, poskrbite za to, da vaša klimatska naprava ne bo med bolj glasnimi.

Nekateri ponudniki klimatskih naprav v svoje cene vštejejo tudi servis klimatske naprave. Običajno imajo le-te dolgo garancijsko dobo, zato vam za popravila ni potrebno skrbeti. Cene klimatskih naprav so precej različne, zato bi bilo cene postavljati kar težko. Poslužujte se klim priznanih proizvajalcev, kot so naprimer klime Panasonic, Toshiba, Sharp in podobne, ti proizvajalci so zanesljivi in klime le-teh vas ne bodo pustile na cedilu, medtem, ko je pri drugih pri neznani proizvajalcih bolj loterija.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.