Kako najti pravega izvajalca za geodetske storitve?

Skoraj vsak človek, ki ima v lasti določeno zemljišče, se bo za časa svojega življenja moral srečati tudi z geodetskimi storitvami. Kaj sploh so geodetske storitve in kako najti pravega izvajalca zanje?

Geodetske storitve, ki jih izvaja tudi geodela.si, so vse storitve, ki se nanašajo na lastništvo zemljišč, njihovo parcelacijo, ponovno združevanje, merjenje, zakoličenje in tako dalje. Z geodetskimi storitvami se bo srečal tudi vsak, ki bo želel na novo zgraditi določen objekt – stanovanjski ali poslovni. Kje najti pravega izvajalca?

Izvajalcev geodetskih storitev je v Sloveniji kar nekaj, načeloma pa se stranke zanje odločajo na podlagi kriterija bližine. To pomeni, da če bo stranka iz Nove Gorice, da bo skušala najti geodetske storitve v Novi Gorici. Kako pa to najti? Eden od preprostih načinov je da izbrano besedno zvezo, ki bi bila v tem primeru »geodetske storitve Nova Gorica« vpiše v spletni iskalnik. Spletni iskalnik bo nato pokazal vse rezultate za »geodetske storitve Nova Gorica«, tako da se lahko stranka odloči na podlagi zadetkov. Stranka bo morebiti pod besedno zvezo »geodetske storitve Nova Gorica« odkrila tudi določeno temo na forumu, če je ta že bila odprta in tam pridobila še dodatna mnenja o predlaganih izvajalcih.

Pomemben dejavnik pri izboru izvajalca pa je seveda tudi cenik geodetskih storitev. Za cenik geodetskih storitev ni nujno, da je objavljen na internetu. Stranke, ki se zanimajo za določenega izvajalca, mu bodo običajno najprej morale poslati povpraševanje, za kaj se zanimajo, ta pa jim bo nazaj verjetno posredoval svoj informativen cenik geodetskih storitev. Na spletni strani podjetja Geodela pa lahko najdete objavljen informativni cenik za nekaj storitev.

Ta vnos je bil objavljen v Nepremičnine. Zaznamek za trajno povezavo.