Kako pomembna so svetila v našem domu

arcadiaOdgovor na omenjeno vprašanje je lahko precej kratek in sicer zelo. Svetila v našem stanovanju niso pomembna samo zaradi izgleda, temveč tudi zaradi počutja. Različne barve in spektri svetlobe lahko precej vplivajo na našo voljo in počutje. Za tiste prostore, v katerih delamo je dobro, da je svetlost precej dobra, saj so v nasprotnem primeru naše oči zelo obremenjene.

Za delovne prostore je dobra razsvetljava nujno potrebna. To lahko preskrbimo s pomočjo stenskih, stropnih ali pa katerih drugih svetil. Talna svetila so izvrstna, saj jih lahko za razliko od drugih svetil poljubno prestavljamo po prostoru. Priporočam vam tudi kakšno namizno svetilko, ki jo lahko naprimer usmerite direktno v knjigo, ki jo berete.

V dnevnih sobah je dobro, če imamo na razpolago več različnih tipov svetil. Za večere ob kaminu ali televiziji bodo v poštev prišla svetila, ki jih lahko zameglimo po želji, v primeru, da v dnevni sobi opravljamo kakšno delo, pa je dobro če imamo na razpolaga tudi močnejši vir svetlobe.

Vedno bolj postajajo priljubljena tudi led svetila. Življenjska doba led svetil je veliko daljša, kot je dolga življenjska doba halogenskih žarnic. Je že res, da je svetloba malce drugačna in se jo je potrebno privaditi, a ko se jo enkrat privadimo ni poti nazaj. Led svetila so precej dražja od običajnih, a kot smo že povedali v prejšnjem stavku, je življenjska doba neprimerljivo daljša. Stanovanje mora delovati kot celota, pri opremljanju pa ne mislite samo na pohištvo ampak tudi na svetila.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.