Kje je cena estriha najbolj ugodna?

Če gradite nov dom, potem verjetno veste, da lahko cena estriha na slovenskem trgu precej varira. Gre za plast betona v katerem je poleg izolacije vključeno še talno gretje. Njegova naloga je tudi, da izravna tla v prostoru. Koliko vas bo vse skupaj stalo je težko oceniti brez podrobnejših informacij. Zadovoljni kupci pravijo, da je eno izmed podjetij, ki ve kaj je primerna cena estriha Hotenjka. Njihovo prijazni in strokovni prodajalci vam bodo z veseljem pomagali pri vnaprejšnji oceni stroškov.

Kupci trdijo, da je podjetje, ki ve kaj je dobra cena estriha Hotenjka

Ker poznamo več različnih vrst, tudi cena estriha ni enotna. Odvisna je od številnih faktorjev, med drugim od kvalitete strojnih tlakov, načina izvedbe, debeline vgrajenih estrihov ter seveda od uporabljenih materialov. V splošnem bi sicer lahko rekli, da neka povprečna cena estriha brez vključenega davna na dodano vrednost znaša okli evro in pol na kvadratni centimeter. Stroški so sicer pomembni, vendar je pri gradnji pomembna tudi kakovost. Želimo namreč, da bo delo opravljeno dobro, iz kvalitetnih materialov in da bo gradnja celo življenje služila svojemu namenu. Zato je včasih bolje, da za dober material in še bolje opravljeno delo odštejemo nekoliko več.

Spoznajo estrih nekoliko pobližje

Njegova bistvena funkcija je, da služi kot podlaga za talne obloge. Gre za tanko, okoli štiri centimetre debelo plast. Od same konstrukcije je lahko ločena s slojem zvočne izolacije, vendar je pomembno, da je plošča enakomerno debela. Poznavalci tega področja sicer ločijo med različnimi vrstami – plavajoči, vezani in cementi. Tudi od tega je odvisna cena estriha. Sploh zadnji se po navadi polaga na sloj zvočne izolacije. V ta namen se uporabljajo namenski proizvodi, ki so podobni toplotnim izolacijam. Izdelava se vedno prične s kvalitetno pripravo betonske mase. Zelo pomembno je, da se najprej dobro posuši. Šele v naslednjem koraku se lahko izdelava tlakov začne. Po navadi predpriprave vključujejo tudi natančno čiščenje površin.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.