Naravna magnezijeva sol lajša težave s počasno prebavo in zaprtostjo

Nezdrava prehrana in premalo gibanja sta najpogostejša vzroka za upočasnjeno prebavo, ki sčasoma vodi v zaprtost. Toda zaprtost pogosto tudi ni težava le tistih, ki se nezdravo prehranjujejo, ampak lahko prizadene tudi nosečnice in vse tiste, ki so pogosteje izpostavljeni stresu.

Danes nam je na voljo ogromno sredstev, ki lajšajo zaprtost in pospešujejo prebavo. Ker imajo lahko zelo različne učinke, je pri njihovi izbiri potrebna tudi določena mera previdnosti. Ena od najbolj učinkovitejših rešitev je tudimagnezijeva sol, ki ne predstavlja nikakršne nevarnosti za prebavo ali naše zdravje.

Magnezijeva sol ima vsestranske zdravilne učinke

Kadar imamo takšne in drugačne težave s prebavo, si večina od nas želi poiskati sredstva, ki bi na naš organizem delovala čim bolj naravno. Med njimi je zagotovo tudi magnezijeva sol, ki je na prvi pogled podobna običajni kuhinjski soli. A je po svoji kemijski sestavi popolnoma drugačna. Gre za magnezijev sulfat, ki že vrsto let s svojimi brezbarvnimi kristalčki velja za odlično naravno zdravilo.

Grenka magnezijeva sol ima razstrupljevalni in odvajalni učinek, prav tako pa koristi vsem bolnikom s pomanjkanjem magnezija. Magnezijev sulfat pripomore k lajšanju stresa, zaradi česar lažje zaspimo, po naporni vadbi pa preprečuje mišične krče. Zelo koristna je tudi kopel iz magnezijeve soli, ki lajša bolečine in zmanjšuje otekanje, vse predstavnice nežnejšega spola pa jo lahko uporabite tudi kot masko za obraz, s katero boste uspešno odstranile odmrle celice kože.

Delovanje magnezijeve soli v primeru zaprtja

Za magnezijevo sol boste zasledili tudi izraz Epsom sol, ker so jo odkrili v angleškem mestu Epsom. Danes vam je na voljo v vseh lekarnah, živilskih trgovinah in drogerijah. Običajno se magnezijeva sol nahaja na oddelku za osebno nego ali na oddelku za odvajala, saj je v zmernih količinah odlična rešitev za počasno prebavo.

Sulfati, ki se nahajajo v magnezijevi soli namreč nase vežejo vodo, ki se nahaja v celicah črevesne stene. S tem se poveča vsebina črevesja in se sproži njegovo delovanje. Magnezijev sulfat pa poveča tudi količino vode v črevesju, zato zmehča blato in olajša njegovo premikanje skozi črevo in posledično tudi njegovo izločanje.

Več o magnezijevi soli pa si preberite v prispevku tukaj.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.