Nepravilna uporaba pisarniških stolov

Vsi pisarniški stoli, ki so namenjeni delu z računalnikom bi morali bit vrhunske kakovosti in nuditi hrbtenici in preostalemu skeletu popolno podporo in udobje. Zdravstvenim težavam, katere povzročajo pisarniški stoli, se lahko izognemo tako, da preprosto sedimo na kvalitetnih stolih, ki so prilagojeni našemu telesu. Dobri pisarniški stoli imajo vrtljiv sedež, nastavljivo višini in nudijo dobro podporo hrbtenici. Takšni pisarniški stoli so vam na voljo tudi pri podjetju 1a pohištvo, kjer vam nudijo pestro izbiro modelov v najrazličnejših barvah, ponudbo pa si lahko ogledate tudi v njihovi spletni trgovini.
pisarniski-stol

Seveda pa je tudi na kvalitetnem stolu potrebno pravilno sedeti in ga tako pravilno uporabljati. Tudi če boste cel dan pravilno sedeli na pisarniškem stolu, vas lahko pošteno uščipne v križu, saj prisiljena drža ni naravna drža hrbtenica. Ker je hrbtenica namenjena gibanju, so pisarniški stoli zasnovani tako, da nudijo gibanje, torej vrtljivost, nekateri stoli pa se tudi gibajo naprej in nazaj. Tako lahko nudijo tudi pozicijo v kateri si telo odpočije ali pa se s to funkcijo lažje pretegnemo. V času osem ali več urnega delavnika se je potrebno vsako uro ali celo vsakih trideset minut, sprehoditi ali opraviti kratke raztezne vaje, ki trajajo le nekaj minut. Tako boste preprečili poškodbe, ki nastanejo zaradi dolgotrajnega sedečega položaja.

Vsak uporabnik pisarniškega stola si mora nujno prilagoditi stol tako, da bo položaj telesa kar se da pravilen. To pomeni, da je potrebno nastavit višino sedala, ki bo dovolj visoka, tako da z minimalnim naporom dosežemo vso potrebno računalniško opremo. Nepravilno telesno držo pa povzroča tudi pretirano oddaljen monitor kar povzroči, da se telo sključi in pomakne naprej do zadovoljive oddaljenost. Monitor mora biti tako postavljen vsaj šestdeset centimetrov od uporabnikovih oči, seveda pa je lahko oddaljen tudi več. Vse je odvisno od vašega vida, vendar pa se nikakor ne smete naprezati pri branju, saj to tudi škoduje vašim očem.

Za nemoteno delo pa so poleg pisarniških stolov potrebna tudi kakovostna lesena vrata, ki preprečujejo vdor zvoka iz hodnika ali sosednjih pisarn. Za opremo pisarne niso potrebna prav posebna lesena vrata, vendar pa je pomembno, da so tudi ta kakovostna, saj se le ta razlikujejo po osnovni funkciji, in sicer pri zapiranju in odpiranju. Površno izdelana in cenovno ugodna lesena vrata se velikokrat izkažejo že po enoletni uporabi, ko se okvari kljuka ali pa se začnejo s težavo zapirati. Tako si za opremo svojih pisarn raje privoščite masivna notranja lesena vrata proizvajalca IdeaLes, kjer boste prejeli vrhunsko kvaliteto in unikaten izdelek, ki bo narejen po naročilu. Ta vrata vam bodo služila dolga leta, zanje pa boste prejeli dvanajst mesecev garancije, ki vam zagotavlja možnost menjave v primeru okvare ali druge nevšečnosti, ki se pojavi z vrati. Seveda pa, kot že omenjeno, morajo lesena vrata zagotavljati neprepustnost zvoka, kar je zelo pomembno pri opravljanju del, ki zahtevajo popolno tišino. Torej, če narava vašega dela zahteva tišino oziroma diskretnost, potem boste potrebovali posebna izolacijska vrata, ki bodo preprečila vdor zvoka.

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.