Očetje in otroški vozički

Moj dragi je uročen. Odkar veva, da dobiva čez osem mesecev svoj prvi podmladek, ga zanima samo eno. Ne, ne govorim o dojenčkih – zanimajo ga otroški vozički!
Če sem se včasih razburjala, da ob večerih preveč časa posveti prebiranju avtomobilističnih oglasov, so zdaj na prvem mestu oglasi v rubriki otroški vozički. In pravzaprav se otroški vozički in avtomobili niti ne razlikujejo preveč. Ne verjamete?
Kot pri drugih prevoznih sredstvih mene tudi tokrat zanima, kakšna je barva vozička. Moj dragi, ki je prepričan, da morajo biti otroški vozički več kot prevozno sredstvo (vsaj kar se njegovega otroka tiče), pa prodajalce zaslišuje vse mogoče. Ima voziček ogrodje iz aluminija ali iz karbonskih vlaken? Ima zavoro na prednjem ali na zadnjih kolesih? Kako težavno je krmiljenje? Koliko »colska« so kolesa? Kakšno je vzmetenje? Je voziček primeren zgolj za asfaltirane poti ali tudi za »off-road«? Je priložena zračna tlačilka? Včasih me zamika, da bi mu ob poizvedovanju v šali prišepnila: »Vprašaj, če ima turbo pogon!«
Če sta nosečnost in porod še vedno zadeva, s katero moramo opraviti ženske, so otroški vozički po novem očitno povsem moška domena. Ko bi bilo tako vsaj tudi z drugimi potrebščinami za dojenčke – na primer s plenicami.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.