Sončna očala

Očala so lahko modni dodatek, večkrat pa tudi povečajo našo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Močno sonce nas lahko med vožnjo precej ovira, prav tako pa nas ovira tudi svetloba, ki se v zimskem času odbija od snežne podlage. Vse te stvari vplivajo na vožnjo in na preglednost, ki jo imamo v vozilu.

Sončna očala so tako skoraj nujen pripomoček vsakega voznika. Marsikateri voznik ali voznica ima predpisana tudi korekcijska očala med vožnjo. Nikakor si ne privoščite, da bi korekcijska očala zamenjali s sončnimi, saj boste tako predstavljali še večjo nevarnost na cesti. Tudi kakšna kazen vam ne uide, če vas dobi policist v prekršku.

Sončna očala so lahko kombinirana tudi s korekcijskimi. Obstajajo celo takšna očala, ki se samodejno zatemnijo takrat, ko je to potrebno. Prav to lahko pride med vožnjo v spremenljivih vremenskih pogojih še kako prav.

Tako ženska kot moška očala naj bodo vedno v avtu, tako da jih lahko vsaj voznik uporablja med vožnjo. Žal pa se očala v avtu hitro uničijo, če z njimi ne ravnamo skrbno, jih npr. pustimo na sedežu, pozabimo na njih in se kasneje usedemo nanje. Poskrbite, da ženska ali moška očala vedno spravite v etui, ki jim je namenjen ali pa na nek poseben prostor, kjer ni nevarnosti, da bi jih uničili.

Precej pogosto je lahko težava pri uporabi več vozil. Nemogoče je vedno očala prenašati s sabo in jih pri tem ne pozabiti v drugem vozilu ali stanovanju. Najbolje bo, da si kupite dvoja sončna očala in vsaka uporabljate v enem vozilu ali pa jih spravljajte v tisto vozilo, ki ga bolj pogosto uporabljate, saj boste v nasprotnem primeru hitro odšli na kakšno daljšo pot, očala pa pustili nekje drugje. Dolga vožnja po izredno sončnem vremenu pa je brez sončnih očal lahko izjemno naporna, zato nikar ne tvegajte in ne varčujte pri stvareh, ki lahko preprečijo celo nesrečo.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.