Tenerife

Tenerife in turizem
Španski otok Tenerife je eden izmed sedmih Kanarskih otokov. Turizem je tu nedvomno najpomembnejša dejavnost. Tenerife letno obišče preko 5 milijonov turistov.

Tenerife slovi po svojem čudovitem podnebju. Ugodna in prijetna klima sta razlog, zakaj Tenerifam pravimo tudi “otok večne pomladi”.

Prijazno podnebje omogoča številne športne dejavnosti, turisti pa pogosto pridejo zaradi peščenih plaž s prelepim pogledom na morje. Tenerife slovi tudi po svojem karnevalu, ki se odvija v glavnem mestu Santa Cruzu. V času, ko se le ta odvija, ulice preplavi množica turistov.

Nekateri pa si na Tenerife pridejo ogledati najvišji vrh Španije. Ognjenik El Teide se s svojimi 3.718 metri uvršča med najvišje vulkane v Atlantiku in med tri najvišje na svetu.

Tenerife je kraj poselitve že od kamene dobe
Zagotovo tudi vi poznate legendo o Atlantidi. Po nekaterih teorijah naj bi bil del Atlantide tudi Tenerife. To je zgolj mit, lahko pa z gotovostjo trdimo, da je Tenerife kraj poselitve že od kamene dobe, ko so tu živeli Gvanči. Ljudstvo je na Tenerifah živelo 200 let pred našim štetjem in je bilo, celo za čas kamene dobe, dokaj nerazvito. Španci so otok Tenerife zavzeli konec 15. stoletja in ga uspeli obržati navkljub številnim srditim bojem, zelo znana, vendar tudi neuspešna, je bila britanska invazija. Začetki turizma pa so postavljeni v konec 19. stoletja.

Ta vnos je bil objavljen v Turizem z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.