Tunizija in jezdenje kamel sredi mesta

Tunizija2Če ste obiskali že več afriških ali arabskih dežel, potem ste gotovo kje jezdili kamele. A verjetno v puščavi ali v kakšni manjši vasici – mi pa smo jih jezdili kar sredi mesta!
Moj zadnji počitniški cilj je bila Tunizija, in že ob prijavi na potovanje sem se odločila, da bova šla s fantom tudi jezdit kamele. Zakaj pa ne? Kamele so se mi zdele od nekdaj očarljive živali – kot nekakšne velike prijazne Saharske krave. Da Tunizija ni zgolj puščavski raj na zemlji, seveda nisem pomislila. Dežele s kamelami naj bi imele sipine, živali naj bi se napajale v oazah, ljudje naj bi pili čaj v šotorih sredi neobljudene narave … No, Tunizija pač ni romantična dežela, kot sem si jo predstavljala – in neumno je bilo, da sem to pričakovala, glede na to, da sem rezervirala sobo v hotelu s štirimi zvezdicami.

Tunizija je bila pravzaprav počitnikovanje na obali, pozidani s hoteli, in le malo proč je bilo veliko mesto. Ko sva se s fantom prijavila za jezdenje kamel, je bilo tudi to precej »mestno«. Čeprav sem sanjala o sipinah, so nas odpeljali na polje malo iz mesta, kjer smo nekaj časa dejansko jezdili vzdolž avtoceste. In tudi takrat,  ko se avtomobilov zaradi visoke ograje ob cesti ni videlo, si jasno videl table na cesti. Koliko je do Kartagine? 40 kilometrov? Ja, pri jezdenju kamele to pride precej prav … Če torej želite jezditi kamele, potem Tunizija morda ni prava izbira. Vsaj v primeru, da imate o tem tako romantično predstavo, kot sem jo imela jaz.

Ta vnos je bil objavljen v Last minute, Turizem z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.