Uporaba prenosnika ali tabličnega računalnika na dopustu

tablicni-rac-1Večkrat se vprašam ali je na potovanju, če v tem času potrebuješ delovni računalnik bolje uporabiti prenosnik ali tablični računalnik. V začetku sem večkrat uporabljal tablico, saj sem bil prepričan, da so tablični računalniki precej bolj priročni in čisto dovolj uporabni za pisanje bloga, urejanje raznih zadev po spletu, mail, uporabo google drive-a in podobnih stvari. Vendar se je zelo kmalu zataknilo. Najprej pri porabi prostora na tablici, saj je na tablici kaj kmalu zmanjkalo prostora za vse slike in shranjena besedila. Pa še urejanje slik je precej bolj okrnjeno ker photoshop za tablične računalnike ne ponuja takšne modifikacije slik kot prenosnik.

Ko sem opazil pomankanje prostora sem se odločil, da kljub morda malce manjši priročnosti kupim prenosni računalnik z ssd diskom. 8gb rama, 16gb ssd disk in 256gb klasičnega diska pri 13” ekranu bo dovolj si rečem. Ob inštalaciji vseh programov in dodatnih stvari poraba pade že nekje na ¼. Kmalu se je ponovno pojavilo pomankanje prostora tudi na prenosniku zato sem naknadno kupil še zunanji disk. Zunanji diski, predvsem tisti odporni na udarce ne zavzamejo ogromno prostora, poleg tega pa jih, ker so odporni na udarce lahko pospraviš v katerikoli žep. Če danes pogledam nazaj v čas, ko sem za delo uporabljal tablični računalnik bi se vrnil v tisti čas in najraje pretepel sam sebe. Mini prenosnik in zunanji disk z 1TB prostora kljub malenkost večji prostornosti prihranita ogromno časa ter posledično tudi denarja.

Vsakomur, ki se odloča med enim ali drugim priporočam uporabo prenosnika v kombinaciji z zunanjim diskom, medtem ko uporabo tabličnega računalnika priporočam tistim, ki kupujejo nekaj kar potrebujejo za lahkotno brskanje po internetu, gledanje youtube posnetkov in branje knjig na plaži.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.