Video produkcija in postprodukcija

teleoperatorDanes nas marsikje spremljajo različni video posnetki. Pa ste se že kdaj vprašali, koliko dela je za enim samim video posnetkom? Veste, kaj je video produkcija in kaj zajema postprodukcija? Seveda ni nujno, da te stvari poznate, vendar pa tudi ne škodi, če ste s tem seznanjeni. Z video produkcijo se ukvarjajo primerno izobraženi in izkušeni ljudje, ki poskrbijo za to, da je video zanimiv in privlačen širši množici. Ekipa strokovnjakov tako poskrbi za video produkcijo različnih vrst videov, na primer za promocijski film, animiran film, predstavitveni video posnetek, reportažo ali pa tudi izobraževalni filmček. Vsaka zvrst videa ima nek določen namen. Na primer, če želite nekoga naučiti, kako speči torto, se boste verjetno odločili za izobraževalni film. Cenik si lahko ogledate na povezavi: http://www.videa.si/cenik/

Pa se obrnimo na postprodukcijo, ki je eden izmed bistvenih elementov celotne video produkcije. Postprodukcija je faza, ki je pomembna tako v kratkem reklamnem oglasu kot tudi v celovečernem filmu. Ko se konča snemanje filma, se prične postprodukcija. Ta faza video produkcije zajema snemanje in obdelavo avdio zapisa, obdelavo fotografij, izdelavo vizualnih oziroma specialnih efektov, barvno korekcijo, spreminjanje zapisa v različne video formate in tudi tako imenovan DVD authoring. Torej, splošen termin postprodukcija označuje vse faze, ki se zgodijo po posnetem video posnetku. S postprodukcijo se izdelek zaključi in oblikuje v končno obliko.

V današnjih časih se vedno več ljudi zanima za kvaliteten video posnetek, ki bi predstavil njihovo storitev ali podjetje. Če ste tudi vi eden izmed teh ljudi, se torej obrnite na strokovnjake, ki se ukvarjajo z video posnetki in si zagotovite kvaliteten ter privlačen video.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije. Zaznamek za trajno povezavo.