Vrste masaže

lanna-tajske-masazeMasaža je nega telesa, kjer z gnetenjem, gladenjem ali tolčenjem blagodejno vplivamo na naše telo. Učinki so boljša prekrvavitev telesa, sproščenost mišic in sklepov in zmanjšanje stresa. Odvisno od tega, kaj želimo doseči, poznamo več vrst.

Klasična ali švedska masaža

Najbolj poznana tehnika sproščanja in osnova za ostale vrste terapij. Z različnimi prijemi povečamo prekrvavitev, raztezamo mišice in dosežemo visoko stopnjo sproščenosti. Z redno uporabo omilimo tudi stare poškodbe sklepov in mišic.

Refleksoterapija

Temelji na prepričanju, da preko točno določenih refleksnih con na stopalih in dlaneh vplivamo na različne dele telesa. Z masiranjem in pritiskanjem na točke dosežemo sprostitev in ravnovesje telesa.

Limfna drenaža

Z masiranjem in gnetenjem udov proti različnim limfam poskrbimo za sprostitev mišic in hitrejše odvajanje strupov iz telesa.

Športna masaža

Namenjena je predvsem rekreativnim in vrhunskim športnikom. Osredotoča se na določen sklop mišičevja in ne na celotno telo. Z njo zdravimo prizadete dele telesa (po naprimer napornem treningu ali tekmi) in preprečujemo nastanek športnih poškodb. Izvaja se jo lahko pred, po ali med fizičnim naporom.

Aromaterapija

Z uporabo različnih eteričnih olj med samo masažo vplivamo na človekovo zdravje in počutje, njen glavni namen pa je predvsem duhovna sprostitev in umiritev.

Shiatsu

Ta metoda izvira iz Japonske in je obravnavana kot alternativno zdravljenje telesa. Z natezanjem udov, pritiskanjem na akupresurne točke in gnetenjem pripomoremo k telesni sprostitvi in manjši napetosti.

Tui-na

Tradicionalna kitajska terapija je sestavljena iz različnih tehnik dotika telesa, njen namen pa je pretok či-ja skozi meridiane telesa.

Tajska masaža

Osredotoča se na pretok energije po telesu, kar zagotovi s pritiskanjem na akupresurne točke. Koristna je pri sproščanju napetosti in bolečinah v telesu.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.