Za odličen ambient s pravilno izbiro dekoracij

dekoracija-1Da se v našem domu počutimo kar se da najbolje, lahko za njegov ambient poskrbimo na več načinov. En takšen način je lahko dekoracija doma. Tega se lahko lotimo prav vsi, tudi, če mislite, da za to nimate žilice. Navdih lahko najdemo tako na internetu kot v fizični obliki na primer v kakšni reviji ali katalogu na to temo.

Dandanes obstaja že kar precej trgovin, ki imajo v svoji ponudbi zelo veliko stvari, s katerimi lahko poživimo naš dom. Vendar pa pazite, da vas ti izdelki ne zamikajo preveč, saj so lahko tako vabljivi in lepi, da bi si jih želeli imeti doma prav vse. Pri nakupu je potrebno torej tehtno premisliti in si v mislih predstavljati, kako bo na koncu vse skupaj izgledalo. Pomembno je, da se dekorativni izdelki ujemajo med seboj in da jih ni preveč. Z dekoracijo našega doma pa ne le popestrimo prostorov ampak vanj vnesemo tudi prijeten ambient. To nam omogoča, da se v našem domu počutimo kar se da čimbolj domače in sproščeno, kar velja tudi za naše obiskovalce.

Pri dekoraciji velja dejstvo: manj je več. Namreč, če z dekoracijami pretiravamo, lahko ustvarimo negativen, dušeč ambient. Ustvarimo občutek prenatrpanosti in se lahko tako počutimo utesnjeno. Prav tako ni dobro, če so dekoracije barvno neusklajene, saj nas lahko preveč motijo. Kako torej pravilno dekorirati, si lahko ogledate zamisli in ideje v katerikoli reviji na temo doma ali dekoriranja, prav tako zasledite mnogo informacij tudi na spletu. Ena izmed dobrih strani na to temo je http://ambientdizajn.si/, oglejte si jo, saj vam ne bo žal.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.