Zabavna igrača za otroke vseh starosti

Ste vedeli, da se je bumerang nekoč uporabljal za lov in boj? Verjetno marsikdo med vami tega do sedaj ni vedel. V današnjem času je bumerang v prvi vrsti zelo zabavna igrača, ki je namenjena otrokom vseh vrst starosti.

Bumerangi, ki so vam na voljo na trgu, so vseh mogočih oblik, barv ter narejeni iz različnih vrst materialov. Imajo pa te igrače zagotovo vsaj en skupni imenovalec; prav vse se vrnejo, če jih seveda vržemo pravilno. Največja razlika med njimi je v dometu. Nekatere vrste bumeranga so zato zlasti uporabne v stanovanjih, spet druge na velikih travnikih.

Izbira prave vrste bumeranga

Ker je torej na trgu veliko možnosti za izbiro bumeranga, je treba vedeti vsaj ključne karakteristike, ki vam bodo najbolj pomagale pri nakupu najustreznejšega bumeranga. Za bumerang je pomembno, da se ga meče z desno ali levo roko. Desničarjem bo bumerang zavil desno, levičarjem pa ravno obratno.

Pri izbiri bodite prav tako zelo pozorni na samo težo bumeranga. Lažje vrste bumeranga so primernejše za začetnike oziroma otroke. Težji bumerangi veliko bolje prenesejo sunke vetra.

Helikopterska oblika na tri ali štiri krake

Če bumerang kupujete prvič in ste torej začetnik, je najbolje poseči kar po tistem, ki ima helikoptersko obliko na tri ali štiri krake. Zanj velja, da je najbolj predvidljiv pri samem lovljenju. Navadno so takšni bumerangi narejeni iz plastike.

Tovrstna oblika bumeranga je namenjena tudi metanju znotraj stanovanja. Če je izdelan iz mehke pene, ga v zaprtih prostorih lahko mečete popolnoma brez skrbi, saj z metanjem ne boste prav nič uničili.

Na https://www.tojeto.info/kategorija/igrace-drugace/igre-na-prostem/bumerangi/ preverite pestro ponudbo bumerangov.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.